top of page
Αναζήτηση

“Το τέλος και η αρχή!”


Αγαπητοί γονείς, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να μπορέσουμε να εξασκήσουμε τις δεξιότητες των παιδιών μας, ενώ τα προετοιμάζουμε για την πρώτη δημοτικού. Η δραστηριότητα που σας προτείνουμε, θα βοηθήσει στην κατανόηση της έννοιας του συλλαβισμού. Τα νήπια δεν είναι δεδομένο ότι έχουν καταλάβει ότι οι λέξεις αποτελούνται από συλλαβές. Οπότε, χρειάζεται με ένα παιχνίδι να τα βοηθήσουμε να το κατανοήσουν.


Αρχικά, συγκεντρώνονται οι παίκτες του παιχνιδιού σε έναν κύκλο. Συμφωνούμε για τη φορά του παιχνιδιού και ξεκινούμε από το νεότερο παίκτη που θα αναφέρει μια λέξη πχ. καπέλο.


Από την τελική συλλαβή της λέξης ο αμέσως επόμενος παίκτης, θα ξεκινήσει μια νέα λέξη πχ λοφίο. Ο τρίτος παίκτης στη σειρά θα μπορέσει να συνεχίσει χρησιμοποιώντας την τελική συλλαβή ως αρχική της δικής του λέξης για παράδειγμα μπορεί να πει φιόγκος, κατόπιν ο επόμενος γκοφρέτα κλπ.


Μπορείτε να επιλέγετε αστείες λέξεις αν θέλετε να το κάνετε πιο διασκεδαστικό. Όπως κάθε δραστηριότητα που έχει γρήγορο ρυθμό, εξασκεί την διάρκεια προσοχής και τη συγκλίνουσα νόηση των παιδιών μας. Προσπαθήστε να τα ενισχύσετε, ώστε να μην ματαιώνονται και τα παρατήσουν.


Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

Τα μέλη της επιστημονικής μας ομάδας είναι εδώ για εσάς. Αξιοποιήστε την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας στο 210.99.66.333.

bottom of page