top of page
Αναζήτηση

Οι πρώτες ζωγραφιές-μουτζούρες, σαν μέσο έκφρασης των παιδιών...


Οι μουτζουρίτσες μπορεί να μοιάζουν χάσιμο χρόνου, όμως είναι τελικά; Μπορούμε μέσα από τις απαντήσεις των παιδιών να τους εξηγήσουμε ότι από μικρές μουτζουρίτσες μπορεί να προκύψουν μικρά έργα τέχνης.

Τα παιδιά στην μικρή ηλικία μέχρι και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού δεν έχουν πολύ ακριβή εικόνα αυτού που θέλουν να σχεδιάσουν, οπότε μπορεί η παραγωγή μιας μουτζούρας να εξελιχθεί σε ουσιαστική έκφραση τέχνης από αυτά. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι η φαντασία (για εμάς τους ειδικούς επιστήμονες, η αποκλίνουσα νόηση) είναι σημαντική σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς και χρειάζεται να βρει χώρο και χρόνο και εκείνη για να αναπτυχθεί.

Στη συζήτηση μας με τα παιδιά μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  • Ακούστε με ηρεμία ό,τι σας αναφέρει. Αφήστε το να ξετυλίξει την φαντασία του και συμπεριλάβετε στη συζήτηση και μερικές δικές σας ιδέες, για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί κάποια μουτζουρίτσα. Αποφύγετε να το κατευθύνετε. Αν έχετε περισσότερα παιδιά αφήστε το χρόνο του καθενός να μιλήσει και προσπαθήστε να κάνετε ξεχωριστά την συζήτηση, ώστε να μην επηρεάζει το μεγαλύτερο το μικρότερο. Εξηγήστε του ότι στην ζωγραφική δεν υπάρχει σωστό και λάθος και ότι ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να εκφράζει τις ιδέες του και να διαλέγει τα χρώματα που του αρέσουν στα σκίτσα του. Εν μέσω καρναβαλιού, ρωτήστε το αν θα ήθελε να φτιάξει μια στολή μαζί σας με ότι υλικά του κάνουν εντύπωση.

Σε περίπτωση που οι απαντήσεις του παιδιού σας προβληματίζουν, καλέστε στην ανοικτή γραμμή επικοινωνίας της διεπιστημονικής μας ομάδας 210.99.66.333 προκειμένου να λάβετε συμβουλές από εξειδικευμένα άτομα. Επίσης, μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στέλνοντας μας email.


bottom of page