top of page
Αναζήτηση

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Είναι καλοκαίρι και κάποιοι είναι ήδη στις παραλίες ενώ άλλοι στην αναμονή για μέρες ανάπαυλας σε τόπους χαλάρωσης. Ακούω συχνά το «μύθο»:

-Άσε τα παιδιά να χαλαρώσουν. Αυτό μεταφράζετε από κάποιους γονείς,

-Άσε τα παιδιά να κάνουν ό,τι θέλουν.


Μήπως όμως εξυπηρετεί τους γονείς να παρακολουθούν τα μικρά τους ατελείωτες ώρες τηλεόραση ή να απασχολούν το όμορφο μυαλουδάκι τους με ηλεκτρονικά παιχνίδια, ώστε να ακολουθούν ανενόχλητοι το δικό τους πρόγραμμα; Άραγε αν αφήσουμε το παιδί μας να χαλαρώσει στη φύση και να εξερευνήσει το θαυμαστό κόσμο γύρω του, μήπως είναι πιο ασφαλής επιλογή; Γύρω μας υπάρχουν παραλίες ακόμα και κοντά στις μεγαλύτερες πόλεις μας, ενώ υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα πάρκα κάπου κοντά μας.


Σε όλες τις χώρες που απασχολήθηκα κλινικά δεν συνάντησα κανένα παιδί που να μην ενδιαφέρεται να γνωρίσει το κόσμο γύρω του. Χρησιμοποιήστε αυτό το φυσικό τους ενδιαφέρον και χτίστε καλύτερες σχέσεις μαζί τους ενώ παράλληλα θα εξασκήσετε με διασκεδαστικό τρόπο:

· τη διάρκεια προσοχής τους,

· την παρατηρητικότητα,

· την κριτική σκέψη,

· την λεπτή κίνηση,

· το λεξιλόγιο,

· την γραφοκινητική και

· αφηγηματική ικανότητά τους.


Διαμορφώστε τη δραστηριότητα που σας περιγράφω στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YOUTUBE channel EYLOGON με link https://youtu.be/lLceMmiAbac και τίτλο «Πως να απασχολήσω δημιουργικά τα παιδιά μου;» ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.


Ετοιμαστείτε για πολλές απορίες και συζητήσεις.


Καλή επιτυχία!!!


Ακολουθούν εικόνες που σας προτείνω να τυπώσετε σε μεγαλύτερο μέγεθος και να τις γεμίσουν με πλαστελίνη τα μικρότερα παιδιά ενώ παράλληλα θα τους εξηγείτε τα μέρη των φυτών. Για τα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να τους το τυπώσετε, ώστε να γράψουν σε κουτάκια τα τμήματα των φυτών που χρωματίζουν.




bottom of page