top of page
Αναζήτηση

“Η έκπληξη που μας εκπαιδεύει!”


H δραστηριότητα που σας περιγράφουμε στοχεύει στη βελτίωση της οπτικής μνήμης, της λεπτής κινητικότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών ηλικίας 3 ετών και άνω. Σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, βοηθά στην αντιστοίχιση μιας λέξης με την οπτική αναπαράστασή της. Επιπρόσθετα, αναπτύσσει τις γλωσσικές του δεξιότητες που θα χρειαστεί, μετά τη σχολική του ένταξη. Το παιχνίδι μπορεί να επαναλαμβάνεται και να επεκτείνεται. Εκπλήξτε το ανά διαστήματα, προσθέτοντας νέες φωτογραφίες μέσα στα κουτιά.


Για να ξεκινήσετε τη δραστηριότητα θα χρειαστεί να συλλέξετε μια ποικιλία από κουτιά, για παράδειγμα κουτιά από παπούτσια και γενικότερα άδεια κουτιά που θα αφήνατε για την ανακύκλωση. Βρείτε φωτογραφίες μελών της οικογένειας ή φωτογραφίες που απεικονίζουν αναγνωρίσιμα αντικείμενα για το παιδί και τοποθετήστε μία από αυτές μέσα σε κάθε ένα κουτί.


Στη συνέχεια, προτείνετε τους να ανοίξουν τα κουτιά και συζητήστε για τις εικόνες που βρίσκονται μέσα σε αυτά . Όσο παρατηρείτε να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του παιδιού σας, μπορείτε να του ζητήσετε να ανοίξει τα κουτιά μόνο του και να ονομάσει τι βλέπει στις φωτογραφίες. Για να ανεβάσετε την πρόκληση, μπορείτε κάποια από αυτά να τα τυλίξετε με χαρτί περιτυλίγματος ή παλιές εφημερίδες που θα χρειαστεί να βρουν τρόπο να ξετυλίξουν ή να αφαιρέσουν τα σελοτέιπ. Μόλις το καταφέρει, είναι μία καλή ιδέα να εξετάσετε τη μνήμη του. Ρωτήστε το ποιο κουτί περιέχει, για παράδειγμα, την εικόνα του μπαμπά, ενός αλόγου ή μιας μπάλας.

Η αίσθηση της ανακάλυψης και εξερεύνησης τείνει να αυξάνεται, καθώς το παιδί βλέπει μέσα στα κουτιά φωτογραφίες του μπαμπά, της μαμάς και γενικότερα των μελών της οικογένειας.


Φροντίστε να είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο το παιχνίδι σας, ώστε να επιδιώκει το παιδί σας, να το ξαναπαίξει. Με την επανάληψη θα γίνει πιο έμπειρο και θα εξασκήσει την μνήμη του. Μερικά από τα πρόσθετα οφέλη της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η εξάσκηση της διάρκειας προσοχής του, η επιμονή καθώς και η αναμονή στην εναλλαγή σειράς. Με αυτή τη δραστηριότητα θα κατανοήσουν ότι χρειάζεται να περιμένουν και να ακούν με προσοχή τα λεγόμενα των άλλων.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας μας είναι εδώ για εσάς. Αξιοποιήστε την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας στο 210.99.66.333.

Καλή διασκέδαση!

bottom of page