top of page
Αναζήτηση

“Ζωγραφίζουμε με παρέα τη μουσική”



Πολλοί είναι οι ζωγράφοι, οι οποίοι δημιουργούσαν πίνακες ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση της μουσικής. Η μουσική είναι ικανή να προσφέρει στο παιδί την χαλάρωση και τη συγκέντρωση που χρειάζεται, ώστε να δώσει την απαραίτητη προσοχή και να ολοκληρώσει τη δημιουργία του.

Τα μουσικά όργανα μπορούν να δημιουργήσουν νότες με χρώμα, αλλά και οι ήχοι μπορούν να μεταμορφωθούν σε σχήματα. Μέσα από τη ζωγραφική, τα παιδιά αναπτύσσουν και βελτιώνουν τις γλωσσικές, ακουστικές και κινητικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα κατανοούν έννοιες της μουσικής, όπως είναι ο ρυθμός, η ένταση και το τονικό ύψος.

Η ζωγραφική και η μουσική όταν συνδέονται μπορούν να αποτελέσουν ένα καταφύγιο για το παιδί, αποτυπώνοντας στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Μέσω της απελευθέρωσης αυτής, πιο συγκεκριμένα, τα συναισθήματα του παιδιού καταφέρνουν και βγαίνουν στην επιφάνεια, εξωτερικεύονται. Οι σκέψεις, αντίστοιχα, καταφέρνουν έως ένα βαθμό και συντονίζονται.

Δραστηριότητα

Επιλέξτε και συμφωνείστε όλη η οικογένεια για το τραγούδι και τη μουσική που θέλετε να ακούσετε. Βρείτε φύλλα χαρτιού, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε πως θα χρειαστείτε και καθίστε με το παιδί σας σε ένα αναπαυτικό και ζεστό μέρος του σπιτιού. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η ζωγραφική. Και μην ξεχνάτε..Δεν δίνουμε οδηγίες ή ιδέες για το τι θα ζωγραφίσουμε. Αφήνουμε τη μουσική να μας ταξιδέψει!

Επαινέστε τη προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα.

Αν κάτι σας προβληματίσει, υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες να σας βοηθήσουν. Καλέστε μας στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας της διεπιστημονικής ομάδας 210.99.66.333.

Καλή σας διασκέδαση!!

bottom of page