top of page
Αναζήτηση

“Δραστήρια Χέρια”




Αγαπητοί γονείς,

Σας παρουσιάζουμε μία δραστηριότητα που θα βοηθήσει στο σχεδιασμό και την οργάνωση των απογευμάτων και του Σαββατοκύριακού σας. Επίσης, θα συμβάλλει στη βελτίωση του κινητικού συντονισμού, στην παρατήρηση του σώματος του μικρού σας παιδιού, στην αδρή κίνησή του, στην οπτική μνήμη του, στην εκτέλεση εντολών και στην ανάπτυξη των κοινωνικών του δεξιοτήτων.

Τοποθετήστε τα χέρια του παιδιού επάνω σε ένα φύλλο χαρτί ή σε ένα χαρτόνι και σχεδιάστε το περίγραμμά τους με ένα μολύβι.

Ζητήστε από το παιδί να κάνει και σε εσάς το ίδιο.

Στη συνέχεια, καθίστε με το παιδί σε ένα αναπαυτικό και ζεστό μέρος και ξεφυλλίστε ένα περιοδικό. Προσπαθήστε το περιοδικό που θα επιλέξετε να αποτελείται από πολλές και διαφορετικές εικόνες.

Ψάξτε μαζί με το παιδί στο περιοδικό, εικόνες πραγμάτων και δραστηριοτήτων που σας αρέσει να πραγματοποιείτε τόσο εσείς όσο και εκείνο σε καθημερινή βάση.

Παροτρύνετε το παιδί να κόψει τις εικόνες με ένα ψαλίδι.

Ζητήστε, έπειτα, τη βοήθειά του να κολλήσει και να τοποθετήσει γύρω από τα δάχτυλα των χεριών στο χαρτί/χαρτόνι που έχετε ήδη σχεδιάσει.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την ίδια δραστηριότητα χρησιμοποιώντας το περίγραμμα των ποδιών του παιδιού και των δικών σας.

Βρείτε, στη συνέχεια, εικόνες δραστηριοτήτων τις οποίες απολαμβάνει το παιδί να κάνει, αλλά και τα μέρη στα οποία του αρέσει να πηγαίνει.

Κόψτε και κολλήστε με τον ίδιο τρόπο τις εικόνες στο περίγραμμα των ποδιών που έχετε ήδη σχεδιάσει.

Την επόμενη φορά που θα δείξει να βαριέται ή όταν θέλετε να οργανώσετε ένα διασκεδαστικό απόγευμα ή Σαββατοκύριακο θα μπορείτε να ανατρέχετε στην κατασκευή σας και να διαλέγετε πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμά σας.

Μην σας προβληματίσει εάν το παιδί σταματήσει. Δώστε του χρόνο να αντιληφθεί τη δραστηριότητα, τις εικόνες, να διασκεδάσει και ενθαρρύνετέ το να συνεχίσει.

Επαινέστε τη προσπάθεια του παιδιού και όχι το αποτέλεσμα. Αν κάτι σας προβληματίσει, υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες να σας βοηθήσουν.

Καλέστε μας στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας της διεπιστημονικής μας ομάδας 210.99.66.333.

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!

bottom of page